Ting å gjøre i Makarska

Ettersom Makarska har utviklet seg til å bli et regulært turistområde, har aktiviteter tilpasset disse også økt i tilsvarende omfang. Byen har en overflod av ting man kan se og gjøre, og det finnes noe for enhver smak og alder.

Spesielt kunstinteresserte vil finne stor glede av å besøke noen av de mange galleriene i byen, og malerkunsten har hatt en viktig rolle i Makarska helt tilbake til oldtiden. Dette finner man mange spor etter, og besøker man noen av de religiøse bygningene i byen henger det ofte malerier fra denne perioden på veggene der.

Et av byens absolutte «må se» steder er franciskanerklosteret som nylig feiret 500-års jubileum. I tillegg til å være et kloster inneholder det også et bibliotek, et galleri og et helt museum tilegnet studier av bløtdyr.

Lite shopping, men et hav av kultur!

Mulighetene for shopping i Makarska er heller beskjedne, men det finnes et par supermarkeder hvor man kan handle det aller nødvendigste til hverdagen. Skal man finne store kjøpesentre må man nok reise til Split eller en av de andre nærliggende byene, men til gjengjeld kan det være befriende å feriere et sted uten alt for mye kjøpepress av hverken den ene eller andre arten.

Om ikke butikkutvalget er blant de aller største, er det kulturelle tilbudet derimot så absolutt til stede, og det arrangeres både sportslige og kulturelle begivenheter stort sett hele året. I sommermånedene er det dessuten en rekke festivaler og et karneval, og det holdes mange konserter med både kroatiske og internasjonale artister.

Restauranter og uteliv i Makarska

Makarska har også en rekke gode restauranter man kan besøke, og alt fra internasjonale retter til italiensk og rene kroatiske retter står på menyene. De beste restaurantene finner man nede ved strandpromenaden, men det anbefales også å prøve noen av de mer lokale spisestedene inne i selve byen for å få en smak av det autentiske Kroatia.

Mange av restaurantene har scener med levende musikk på kveldstid og flere av dem tilbyr også en eller annen form for underholdning. Dessuten finnes det flere nattklubber i byen. Bor man på hotell, kan det hende det tilbys barnepass på kveldstid, slik at det også er mulig å ta en tur ut på byen selv om det skulle bli sent før man er tilbake igjen.

Utflukter og dagsturer fra Makarska

Skulle ikke Makarskas tilbud være nok, organiseres det flere utflukter og dagsturer til de nærliggende øyene og byene omkring i området. Man kan også delta på en utflukt til byen Medugorje i Bosnia-Hercegovina, et av de mest berømte målene for katolske pilgrimer i verden.

Søker man noe mere action kan man også bli med på flåtetur nedover Cetinaelven. Turen begynner oppe i fjellene, og ender nede ved kysten, hvor man enten kan avslutte med en dukkert i elven eller en spasertur i den frodige skogen. Når vi er inne på fjell, så kan Biokovo Mountain være noe å oppleve i Makarska. Mange vil si at det er et «must» å oppleve dette fjellet i Makarska, og mest på grunn av den fantastiske utsikten og den vakre naturen. Det kan være litt bratt terreng, men alt i alt; En fin tur.

Makarska Statue

Statuen av St. Peter i Makarska.

© Mirvav | Dreamstime.comStatue Photo

 

Skriv kommentar

Din e-postadresse offentliggjøres IKKE. Obligatoriske felt er markerte *

*