Hvor bør man reise i Kroatia?

Kroatia kan by på så mangt, og vi gir deg de beste tipsene til Kroatiaferien. Hvor man bør reise i Kroatia avhenger av hva man har lyst til å oppleve. Her presenterer vi noen feriesteder i Kroatia, som er perfekt for din neste ferie.

 

Dubrovnik – Kroatias vakreste by

Det er mange som mener at Dubrovnik er Kroatias vakreste by, og det kan vi si oss enig i. Dubrovnik er en havneby som ligger helt sør i Kroatia, og har en rekke strender for deg som søker det. Det er enkelt å komme seg til Dubrovnik med fly, til flyplassen som ligger like utenfor sentrum av Dubrovnik (ca. 20 minutter). Byen er den desidert mest kjente i Kroatia, og med sitt middelalderske preg venter Dubrovnik bare på deg.

Det krystallklare havet i byen gjør det godt egnet til å bade eller bare nyte det vakre synet mens du tar noe å drikke. Bymuren i Dubrovnik som omkranser Gamlebyen er fra 1400-1500-tallet, og er bare noe av grunnen til at Dubrovnik ligger på UNESCO sin verdensarvliste. Det er en koselig atmosfære i byen, med mange små og trange smug, samt en rekke restauranter og kafeer.

Når du besøker Dubrovnik kommer du ikke utenom å besøke øyene Lokrum og Elaphite. Det går båttrafikk stort sett hele tiden i turistsesongen til disse to øyene, og du kan lett tilbringe en dag med å nyte solen og bade i det krystallklare vannet. Lokrum sies å være lokalbefolkningens badeøy, og de lokale er kjent for å velge det beste. Derfor er det absolutt noe du bør få med deg på en Dubrovnik ferie.

Skriv kommentar

Din e-postadresse offentliggjøres IKKE. Obligatoriske felt er markerte *

*