Ferie i Split

Split er en av de viktigste kroatiske havnebyene langs Adriaterhavet, og da den også har en av landets få internasjonale flyplasser, er den et yndet feriested for turister fra hele verden og regnes som et av de beste stedene i verden å dra på kombinert bade- og storbyferie. Byen satset bevisst på turisme allerede like etter den annen verdenskrig, og har med unntak av årene med borgerkrig vært i en kontinuerlig utvikling i så måte.

I dag er Split en kjent og kjær destinasjon for svært mange, og stadig flere får øynene opp for denne perlen på Kroatias sydkyst.

Å komme til Split er svært enkelt i og med en av Kroatias internasjonale lufthavner ligger der, men det er også mange som kommer sjøveien eller langs landeveien. Man kan også velge mellom tilrettelagte charterturer til Split, eller man kan velge å ordne det hele selv. Det er forholdsvis enkelt å få hotellrom i Split, og det finnes flere alternative overnattingssteder. Reise med barn er ikke noe problem og kommer man enten i egen bil eller velger å leie en, er trafikkbildet ikke så ukjent fra det man er vant til hjemmefra. Det er også mulig å leie sykler i Split, ta kontakt med turistkontoret for nærmere informasjon rundt dette.

Byen er, som mange andre feriebyer langs kysten i Kroatia, inndelt i en moderne del og en gammel del, og severdighetene står gjerne i stil med hvilken bydel de ligger i. Den gamle bydel er særdeles interessant for de historisk og arkitektonisk interesserte, mens den nye inneholder en rekke mer moderne attraksjoner.

Reiser man til Split i løpet av sommermånedene, bør man være forberedt på at spesielt strendene er svært godt besøkt. Derfor bør man være tidlig ute for å få en god plass, men til gjengjeld holder strendene god kvalitet og har alle de fasilitetene man måtte ønske seg.

Likeledes finnes det også en rekke kjøpesentre med gode muligheter for å handle, og de aller fleste av disse ligger innenfor gangavstand fra sentrum av byen. Ellers finnes det en rekke små og spennende butikker spredt stort sett over hele byen man kan gå på oppdagelsesferd i, eller man kan bare vandre rundt og nyte byen og folkelivet hvis man heller ønsker det. Gjerne med en is i hånden.

Det er også mange gode muligheter for å kunne dra på rundreiser, enten alene eller sammen med andre. De arrangerte turene har som regel engelsktalende guider og kan nok være det beste alternativet for de aller fleste besøkende i byen.

Split regnes som en trygg by å reise til, de aller fleste innbyggerne snakker engelsk, noen av dem også tysk eller italiensk. Det er godt med minibanker i byen, et godt utbygd kollektivtilbud og en rekke aktiviteter for store og små.

Historisk gate i Split:

Split

Skriv kommentar

Din e-postadresse offentliggjøres IKKE. Obligatoriske felt er markerte *

*