Ferie i Pula – herlig arkitektur og vakre strender

Pula er den niende største byen i Kroatia, og allerede romerne visste å sette pris på både det vakre landskapet og klimaet i området. Byen har i dag rundt 60.000 innbyggere, et antall som mangedobles hvert eneste år når turistsesongen for alvor setter inn.

Som det velkjente turistmålet Pula har opparbeidet seg til å være, er det bare rett og rimelig det finnes en mengde aktiviteter og ting man kan både se og gjøre i byen. Noen av Kroatias beste strender sies å ligge i Pula og flere av dem tildeles år etter år det attraktive Blå Flagg nettopp på grunn av den gode kvaliteten det rene vannet og de gode fasilitetene som finnes der. Hele kysten utenfor Pula består av små bukter og viker, så det er forholdsvis enkelt å finne en strand helt for seg selv. Spesielt litt utenfor de mest utpregede turistområdene.

Pula er velkjent for sin fantastiske arkitektur, og romerne har virkelig satt sitt preg på byen. Når man er i Pula, så er det et must å legge turen innom Amfiteateret. Dette romerske byggverket er det 6. største Amfiteatret i hele verden. Veggene i teatret er over 30 meter høye! Her var det en gang i tiden kamper mellom gladiatorer og levende dyr, og så mange som 25 000 tilskuere var det plass til under en kamp. Det arrangeres både festivaler og arrangementer i Amfiteateret den dag i dag.

Det er heller ikke vanskelig å finne gode overnattingsteder i Pula, og byen er svært lett tilgjengelig enten man reiser med fly, båt eller bil. Velger man en av de mange arrangerte pakkereisene til Pula er sannsynligheten stor for at man ender opp i en av de populære tilrettelagte ferieresortene. Disse resortene inneholder alt hva hjertet begjærer for selv de mest kresne feriegjestene, og man kan forhåndsbestille og planlegge så godt som hele ferieoppholdet hjemmefra. Noe som kan være svært så praktisk dersom man reiser i gruppe, kanskje med både barn og eldre i følget.

Beveger man seg bare en anelse utenfor selve bygrensene i Pula finnes det også flere campingplasser, også disse med svært god standard og ypperlige for dem som ønsker å være noenlunde selvforsynte og fri i forhold til de mer etablerte hotellene. Ønsker man å kombinere det å være selvforsynte i matveien men samtidig bo sentralt i byområdet, finnes det en rekke ferieleiligheter man kan bo i.

Reiser man med stramt budsjett, eller simpelthen bare ønsker å lære de lokale bedre å kjenne, finnes det en rekke familier i Pula som leier ut rom hvor man spiser sammen med familien. En fin måte å både bli kjent med menneskene i byen samtidig som man får en smak på det autentiske kroatiske kjøkken.

Pula har også flere marinaer med alle fasiliteter, og det er mulig å delta på rundreiser i områdene rundt byen. Blant annet er en tur til nasjonalparken Brijuni populært, hvor det finnes både en etnologisk park og en safaripark, og ikke minst en 18 hulls golfbane.

Selvfølgelig har Pula også en rekke gode spisesteder hvor det serveres både kroatisk og italiensk mat i tillegg til internasjonale retter, og våger man seg litt utenfor de ordinære turistområdene finner man hurtig både god og rimelig kroatisk mat som virkelig kan være verdt et forsøk. Snakk gjerne med innbyggerne om hvor de anbefaler å gå og gi det en sjanse.

Sjekk ut denne nydelige stranden i Pula, alt hva man trenger for å slappe av (og litt sol selvfølgelig):

Pula strand

Foto: Elias Pereira, Flickr

Skriv kommentar

Din e-postadresse offentliggjøres IKKE. Obligatoriske felt er markerte *

*